Orzech włoski – nalewka

Skład: zielony orzech włoski wraz z naowocnią, alkohol certyfikowany.

Orzech włoski jest drzewem długowiecznym pochodzącym z Azji. Obecnie zadomowił się w Europie, Ameryce Północnej i Azji. Sadzony w przydomowych ogródkach cieszy się popularnością ze względu na smaczne owoce, z których można pozyskać niezwykle cenny olej. Spożywanie orzechów włoskich ma bardzo korzystny wpływ na układ sercowo-naczyniowy dzięki l-argininie a kwas alfa-linolenowy (ALA) reguluje poziom cholesterolu we krwi.

Jednak surowcem zielarskim są jeszcze inne części orzecha włoskiego. Do celów terapeutycznych wykorzystuje się: liście i zielone orzechy wraz z naowocnią.

Więcej o orzechu włoskim tutaj.

Nalewka z orzecha włoskiego stosowana jest jest głównie podczas kuracji przeciwpasożytniczej.

Zrobiona właśnie w tej wersji, bez cukru działa:

  • przeciwpasożytniczo
  • antyseptycznie
  • przeciwzakaźnie
  • przeciwgrzybiczo
  • sprzyjają gojeniu się ran
  • likwidują owrzodzenia, pryszcze, czyraki

Stosowanie:

Wewnętrznie przeciw pasożytom – 3 razy dziennie po łyżeczce (pierwsza na czczo) przez 7 dni. Po siedmiu dniach powtórzyć. Kurację najlepiej rozpocząć podczas pełni księżyca.

Zewnętrznie stosować do okładów, jak płukanka do włosów w stanie rozcieńczonym w proporcji 1:1.

Przeciwwskazania do stosowania wewnętrznego:

  • ciążą i karmienie piersią
  • obecność szczawianów w moczu
  • kamica nerkowa
  • nadwrażliwość na roślinę

Cena : 100 ml – 45 zł

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments