Zakwas, enzymy Bołotowa

Skład: serwatka kozia, świeże ziele glistnika jaskółczego ziela, kwaśna śmietana kozia, cukier. Do produkcji wykorzystany został kamień krzemienia.

To preparat wykonany na bazie świeżego ziela glistnika (jaskółcze ziele) oraz koziej serwatki odgrzanej z koziego mleka, której temperatura nie przekroczyła 40°C. Przegrzana traci wiele swoich cennych właściwości. Jaskółcze ziele natomiast posiada niezwykle cenne enzymy, które wspierają działanie układu immunologicznego, oczyszczają organizm z metali ciężkich, działają naprawczo i regeneracyjnie na poziomie komórkowym.

Najcenniejszy jest kwas wykonany przy pomocy świeżego ziela glistnika zawierający enzymy trawienne (pepsyna), kwas solny, śluzy i wiele soli mineralnych. Nie należy dziwić się, że jest on nawet w jesiennej porze. Glistnik to roślina niezwykle odporna na wahania temperatury. Nie wymaga specjalnych warunków, rośnie przy drogach (tej nie używamy), na rumowiskach, stokach. Roślina ta nie zasycha i dlatego można ją pozyskać nawet w grudniu spod śniegu. Ważne jest jednak aby ziele zawierało choć trochę kwiatów lub jej zaczątków. Prawidłowo wykonany kwas ma jasnożółtą barwę, sfermentowany napój ma zapach owocowy, lekko gazowany, niektórzy twierdzą, że przypomina Fantę

Więcej o glistniku tutaj.

Kwas na bazie glistnika został opracowany przez rosyjskiego chemika, fizyka i biologa Borysa Bołotowa. To on odkrył jego niezwykłe właściwości i lecznicze działanie.

Dzięki kawasowi wiele ludzi uporało się z ciężkimi chorobami.

Do najczęściej potwierdzanych korzystnych skutków terapii można zaliczyć:

  • oczyszczenie układu pokarmowego z toksyn i regeneracja flory bakteryjnej jelit, przez co reguluje wypróżnienia i poprawia procesy trawienne
  • działanie przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i przeciwzapalne
  • regeneracja poziomu hormonów
  • likwidowanie stanów zapalnych układu oddechowego – leczy katar, kaszel, zapalenie zatok, oskrzeli
  • działa wspomagająco przy leczeniu schorzeń układu moczowego
  • wspomaga układ krążenia i pracę serca
  • odmładza i regeneruje organizm
  • poprawia wygląd skóry, paznokci i włosów
  • poprawia słuch i wzrok

Według wskazań Borysa Bołotowa kuracja jego kwasem powinna składać się z dwóch etapów.

1. Kwas pijemy 3 razy dziennie przed posiłkiem po 100 ml przez 14 dni.

2. Kwas pijemy przez 30 dni przed posiłkiem 1 raz dziennie po 100 ml.

Niestety nie każdy może przeprowadzać tego typu kurację. Przeciwwskazaniami są:

  • ciąża i karmienie piersią
  • jaskra
  • białaczka
  • choroba wrzodowa żołądka

Warto też w pierwszych dniach sprawdzić jak zareaguje organizm w przypadku choroby nadciśnieniowej i zażywania lekarstw nasercowych. Zdarza się, że te osoby źle reagują na preparaty na bazie glistnika. W każdym razie warto najpierw spróbować kwasu w mniejszej dawce.

Cena: 500 ml – 75 zł

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments