Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Zakwas, enzymy Bołotowa

Skład: serwatka kozia, świeże ziele glistnika jaskółczego ziela, kwaśna śmietana kozia, cukier. Do produkcji wykorzystany został kamień krzemienia.

To preparat wykonany na bazie świeżego ziela glistnika (jaskółcze ziele) oraz koziej serwatki odgrzanej z koziego mleka, której temperatura nie przekroczyła 40°C. Przegrzana traci wiele swoich cennych właściwości. Jaskółcze ziele natomiast posiada niezwykle cenne enzymy, które wspierają działanie układu immunologicznego, oczyszczają organizm z metali ciężkich, działają naprawczo i regeneracyjnie na poziomie komórkowym.

Najcenniejszy jest kwas wykonany przy pomocy świeżego ziela glistnika zawierający enzymy trawienne (pepsyna), kwas solny, śluzy i wiele soli mineralnych. Nie należy dziwić się, że jest on nawet w jesiennej porze. Glistnik to roślina niezwykle odporna na wahania temperatury. Nie wymaga specjalnych warunków, rośnie przy drogach (tej nie używamy), na rumowiskach, stokach. Roślina ta nie zasycha i dlatego można ją pozyskać nawet w grudniu spod śniegu. Ważne jest jednak aby ziele zawierało choć trochę kwiatów lub jej zaczątków. Prawidłowo wykonany kwas ma jasnożółtą barwę, sfermentowany napój ma zapach owocowy, lekko gazowany, niektórzy twierdzą, że przypomina Fantę

Więcej o glistniku tutaj.

Kwas na bazie glistnika został opracowany przez rosyjskiego chemika, fizyka i biologa Borysa Bołotowa. To on odkrył jego niezwykłe właściwości i lecznicze działanie.

Dzięki kawasowi wiele ludzi uporało się z ciężkimi chorobami.

Do najczęściej potwierdzanych korzystnych skutków terapii można zaliczyć:

  • oczyszczenie układu pokarmowego z toksyn i regeneracja flory bakteryjnej jelit, przez co reguluje wypróżnienia i poprawia procesy trawienne
  • działanie przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i przeciwzapalne
  • regeneracja poziomu hormonów
  • likwidowanie stanów zapalnych układu oddechowego – leczy katar, kaszel, zapalenie zatok, oskrzeli
  • działa wspomagająco przy leczeniu schorzeń układu moczowego
  • wspomaga układ krążenia i pracę serca
  • odmładza i regeneruje organizm
  • poprawia wygląd skóry, paznokci i włosów
  • poprawia słuch i wzrok

Według wskazań Borysa Bołotowa kuracja jego kwasem powinna składać się z dwóch etapów.

1. Kwas pijemy 3 razy dziennie przed posiłkiem po 100 ml przez 14 dni.

2. Kwas pijemy przez 30 dni przed posiłkiem 1 raz dziennie po 100 ml.

Niestety nie każdy może przeprowadzać tego typu kurację. Przeciwwskazaniami są:

  • ciąża i karmienie piersią
  • jaskra
  • białaczka
  • choroba wrzodowa żołądka

Warto też w pierwszych dniach sprawdzić jak zareaguje organizm w przypadku choroby nadciśnieniowej i zażywania lekarstw nasercowych. Zdarza się, że te osoby źle reagują na preparaty na bazie glistnika. W każdym razie warto najpierw spróbować kwasu w mniejszej dawce.

Cena: 500 ml – 75 zł

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest


0 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments