Syrop, sok z jarzębiny – jarząb pospolity (Sorbus aucuparia)

Skład:

Owoc jarzębiny ze stanowisk naturalnych (90%), cukier (10%), oxygen stabilizowany.

Nie zawiera konserwantów ani innych sztucznych składników.

Działanie:


Owoce jarzębiny zawierają min. alkohol cukrowy, kwas sorbowy, witaminę C, flawonoidy, karoten, kwas jabłkowy, garbniki, pektyny, sole mineralne, bioflawonoidy (witamina P), sorbitol. Owoce zbierane po pierwszych przymrozkach mają mniej wit. C.

W fitoterapii jarzębina stosowana jest w leczeniu kamicy nerkowej, cukrzycy, reumatyzmie,
artretyzmie i zaburzeniach metabolizmu. Działa odtruwająco i pobudza przemianę materii. Owoce jarzębiny przedłużają aktywność witaminy C. Bardzo dobrze działają również na skórę, nawilżają ją, uelastyczniają i powodują że jest bardziej sprężysta. Przemywanie naparem łagodzi stan zapalny skóry, twarz staje się jaśniejsza, zmniejszają się „worki” i cienie pod oczami.

Więcej na temat jarzębiny tutaj

Syrop z jarzębiny – stymuluje pracę jelit, działa przeciwzapalnie, wspomaga pracę żołądka,
trzustki, wątroby, pomaga przy kamicy nerkowej i żółciowej. Wspiera profilaktykę arteriosklerozy i choroby nadciśnieniowej. Działa moczopędnie.

Stosowanie:

Sam sok spożywać w ilości 2 razy dziennie po 50 ml przed posiłkiem. Można stosować do herbaty lub innych napojów. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć do 10 dni
od momentu otwarcia.

Przeciwwskazania : nadwrażliwość na którykolwiek składnik. Kobiety w ciąży i karmiące piersią powinny skonsultować się z lekarzem lub doświadczonym fitoterapeutą.

Cena: 500 ml – 35 zł

Produktu można zakupić tutaj lub kontaktując się mailowo

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments